Memories of an Alternative- Fetish Muse της Zirconia Starfighter

1

Το 2012 ήταν αναμφίβολα μια πολύ δύσκολη χρονιά που, ομολογουμένως, μας γονάτισε σε κάθε τομέα. Ενός κακού, μύρια έπονται όσο να ‘ναι και, στην περίπτωσή μας, το ένα κακό προκάλεσε διαδοχικές πτώσεις –σαν κάρτες ντόμινο- ξεκινώντας από τον οικονομικό τομέα και, κατ’ επέκταση σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Κάποιοι λύγησαν, κάποιοι στέκονται ακόμα στα πόδια τους, άλλοι με ελάχιστη σταθερότητα τα καταφέρνουν. Ένα είναι το σίγουρο. Ότι ζούμε σε έναν τόπο που αρκετοί ορθοπόδησαν με ανορθόδοξους τρόπους κι άλλοι πάλι, ακολούθησαν την πιο δημιουργική και κοπιαστική οδό. Μέσα σε αυτό το ντελίριο δεν έλειψαν βέβαια οι κλασικές «ελληνικότατες» φιγούρες που, διατηρώντας το status του σχολιαστή-παρατηρητή των πάντων και, θεωρώντας τους εαυτούς τους (fashion ή culture) police, τους δημιουργήθηκε η ψευδαίσθηση ότι, αφενός διαπράττουν κάποιο είδος λειτουργήματος και, αφετέρου πολεμούν να πεισθούν ότι επιβιώνουν ή ακόμα κι ότι διαπρέπουν μέσα από αυτό. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε μια κλασική άποψη που, θέλει τον μέσο νου πεπεισμένο πως, αν επαναλάβει μέσα του ένα ψέμα, μπορεί στο τέλος να γίνει και πραγματικότητα («Ένα επαναλαμβανόμενο ψέμα, γίνεται αλήθεια»: Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν, 1870-1924, Σοβιετικός ηγέτης). Στην Ελλάδα άλλωστε, ό,τι δηλώσεις είσαι. Στο τέλος βέβαια νικά η αλήθεια. Δυστυχώς όμως, είμαστε ακόμα στην αρχή.

Περνώντας σε πιο προσωπικό επίπεδο, παραδέχομαι ότι μέσα στο 2012 λύγησα κι εγώ σαν Ειρήνη και σαν Zirconia μαζί. Γιατί είμαι γυναίκα δύο σε ένα, μην το ξεχνάμε αυτό και, έχω και δυο statuses να συντηρήσω. Όπως πολύ συχνά μου λένε με διάθεση αστεϊσμού τα φιλαράκια μου, μπορεί να είμαι διχασμένη προσωπικότητα αλλά τουλάχιστον έχουμε η μία την άλλη. Κάτι είναι κι αυτό. Οφείλω να ομολογήσω πως ήταν ίσως μια από τις λίγες χρονιές που, αντί η Ειρήνη να βοηθήσει την Zirconia να σταθεί στα πόδια της ή η Zirconia την Ειρήνη, όπως γινόταν συνήθως από την αρχή της ζωής της, αυτήν την χρονιά, βίωσα τόσες κακουχίες σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μου που, αν σήμερα έκατσα κι ασχολήθηκα με αυτό το άρθρο είναι γιατί περνάω πλέον μια πολύ όμορφη φάση. Αυτή τη φορά μου στάθηκαν αληθινοί φίλοι και γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι και ποιες ήταν (μες στο 2012). Δεν πέρασα και λίγα. Αλλά ευχαριστώ το 2012 για όλα τα άσχημα γεγονότα με τα οποία με έφερε αντιμέτωπη, για όλους τους αχάριστους που νόμισαν πως με χρησιμοποίησαν και, για κάθε χαβαλέ που με κατέκρινε αρνητικά χωρίς να κοιτάξει την λυπηρά ασήμαντη ύπαρξή του. Γιατί κακά τα ψέματα, αυτή η τραγική πατέντα ατόμων είναι καταδικασμένη να πνιγεί στην απέραντη μιζέρια που τρέφει.

2

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω λοιπόν, ότι ξεκινάω μια στήλη που θα καθιερωθεί και θα σας δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα. Είτε αφορούν εμένα, είτε και εσάς τους ίδιους. Άλλωστε γιατί θέλουμε πολλές φορές να μάθουμε για ένα τρίτο πρόσωπο ενώ δεν είναι δικό μας; Οι «καλές γλώσσες» (όπως συνηθίζεται να αποκαλούμε τα καλοπροαίρετα άτομα) τείνουν να παρακολουθούν την πορεία ενός τρίτου για να κάνουν μέσα τους αυτοκριτική, εκτίμηση, συγκρίσεις, αναθεωρήσεις, καθώς και, να θέσουν ερωτήματα ή στόχους που αποσκοπούν στην προσωπική τους βελτίωση. Οι «κακές γλώσσες» (ή αλλιώς «Κατίνες» -διαδικτυακές και μη- trolls, κράχτες, θάφτες κλπ.) παραμένουν οι παρασιτικοί stalkers που, απεχθανόμενοι τα ίδια τους τα άντερα προσπαθούν μανιωδώς να βρουν ατέλειες στον καθένα και την καθεμιά από εμάς για να νιώσουν οι ίδιοι καλύτερα. Εις μάτην πάντα φυσικά, αφού καταλήγουν να κλαίνε ανελλιπώς σε εμβρυική στάση στο μαξιλάρι τους, στο τέλος κάθε μάταιής τους μέρας. Μόνο οι πραγματικά άσχημοι κι ανασφαλείς άνθρωποι βλέπουν την ασχήμια γύρω τους και, βιώνουν μεγάλη δυστυχία. Πολλές φορές λυπάμαι που η μοίρα μου έφερε στο δρόμο μου αρκετούς τέτοιους ανθρώπους αλλά για καλή μου τύχη κάποιοι ομόρφυναν απρόσμενα. Κάποιοι άλλοι πάλι, ακόμα κλαίνε στα μαξιλάρια τους προσπαθώντας να πείσουν τους εαυτούς τους πως υπάρχει ασχήμια πέρα από τη δικιά τους (τόσο εσωτερική όσο κι εξωτερική). Θέλοντας λοιπόν να ξεφύγω από το κλασικό αυτό μοτίβο της Ελληνίδας δευτερό-τριτης, ξεκίνησα -κατόπιν συμφωνίας- την συγγραφή των εναλλακτικών μου άρθρων, επίσημα πλέον στο Socialistas.gr.

Ζούμε την εποχή του stalking, του gossip, των απαράμιλλων σχολιαστών, των haters, των copycats και των non lifers που κάνουν μια πατάτα και τη βαφτίζουν επάγγελμα, τέχνη ή και λειτούργημα (ακόμα χειρότερα). Αφού λοιπόν πιστεύω τόσο στο Secret όσο και στον νόμο του Murphy, δεν θα σας χαϊδέψω τα αυτάκια, δεν θα σας γεμίσω μόνο με ευχάριστες εικόνες, ούτε θα σας περάσω μόνο αισιόδοξα μηνυματάκια. Η ανωτερότητα μας τελείωσε προ πολλού, η αλήθεια όμως παραμένει και περισσεύει. Μέσα από αναμνήσεις- γεγονότα, από τα οποία παίρνει και το όνομά της η νέα μου αυτή στήλη, θα δείτε μια άλλη πραγματικότητα, σε κάθε πιθανό τομέα που, ίσως και να μην είχατε φανταστεί. Πολλές εικόνες θα σας φανούν γνώριμες, άλλες πάλι θα σας ξενίσουν. Μπορεί όμως να είναι και εναλλακτική σε όλα όσα μέχρι τώρα γνωρίζαμε. Εναλλακτική λύση ή εκδοχή. Είτε σε αυτό που λέμε «μόδα», είτε στο lifestyle, είτε στις διαπροσωπικές ανθρώπινες σχέσεις, είτε στην ίδια την τέχνη. Μερικά από τα μεγαλύτερα κινήματα τέχνης άλλωστε που αποτέλεσαν γροθιά στο κατεστημένο, εύλογα είχαν χαρακτηριστεί κι ως αντι-τέχνη (βλ. ντανταϊσμό).

3

Memories of an Alternative/Fetish Muse: θα είναι ο τίτλος της στήλης, μιας στήλης που θα εξυμνεί την σκοτεινή πλευρά της ομορφιάς και, όλων αυτών των αξιοθαύμαστων έργων που βλέπουμε αλλά δεν μπορούμε να τα αποδεχτούμε ή που δεν έχουμε ακόμα την διανόηση και τη συναίσθηση να τα διακρίνουμε. Για να κατανοήσουμε την ιδιαιτερότητα πρέπει να ψηθούμε σε αυτήν, να ξέρουμε να βλέπουμε. Θα ξεκινήσουμε λοιπόν από τα βασικά αν παραδεχτούμε εν πρώτοις ότι όλοι μας έχουμε κάποιο φετίχ. Εν συνεχεία ίσως αποκτήσουμε πιο αφαιρετική ή σύνθετη σκέψη ώστε να αντιληφθούμε και, γιατί όχι και να αγαπήσουμε την διαφορετικότητα κάποιων πραγμάτων. Τώρα θα μου πείτε ποια είμαι εγώ και γιατί να επιλεχτώ εγώ για να εξηγήσω κάτι τέτοιο; Αν ανατρέξετε σε μια συνέντευξη που είχα δώσει στην αγαπημένη μου φίλη Έλενα Φάκου θα βρείτε πολλά. Γι’ αυτό σας παραθέτω ορισμένα από ένα χωρίο που βρήκα ως παραπομπή.

Δεν αντιπροσωπεύω κινήματα, απλά είμαι πολυδιάστατη προσωπικότητα. Το να εκθέσω την όποια ιδεολογία μου (πάνω σε τι;) είναι ανέφικτο γιατί δε θα μου φτάσουν ούτε άλλες 100 σελίδες. Θα μπορούσα να πω ότι με αντιπροσωπεύουν όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που θέλουν να ονομάζονται καινοτόμοι κι όχι μιμητές. Πέρα από τις εργασίες-δημιουργίες μου θέλω να καθιστώ πάντα τον εαυτό μου ως το μεγαλύτερο δημιούργημά μου. Μου αρέσει που με βλέπουν ως fashion icon, πιστεύω στη μοναδικότητα και ότι λίγοι κατέχουν αυτό το προνόμιο. Πιστεύω στους ανθρώπους που βλέπουν πιο πέρα από τη μύτη τους και που έχουν το σθένος να είναι ανεξάρτητοι, ζώντας με τους δικούς τους κανόνες, σε ηγέτες – όχι πρόβατα. Αγαπώ οτιδήποτε εκκεντρικό, όσο πιο extreme τόσο πιο καλά, την περιπέτεια αλλά και τον σκεπτικισμό. Προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν περισσότερο αισιόδοξη. Μου αρέσει η εργατικότητα και ο δύσκολος αγώνας για τη ζωή. Λατρεύω κόσμο και παιδιά που η μάζα ενδέχεται να παρεξηγεί και να θεωρεί «freaks», Goths, cyber Goths, punks, ravers, οτιδήποτε gay και androgynous, drag queens, rockers, metal-heads, alternative life-styles, σχεδόν τα πάντα. Λίγα πράγματα δε μου αρέσουν. Αντιπαθώ όμως τους αγνώμονες, τους πωρωμένους οπισθοδρομικούς, αυτούς που με δέος κριτικάρουν ένα βιβλίο κρίνοντας από το εξώφυλλό του και μόνο, και κάθε μορφής φανατισμό. Απεχθάνομαι την τεμπελιά, το βόλεμα και τους βολεψάκηδες, την ανηθικότητα και την αχαριστία.

4

Οτιδήποτε παρατίθεται λοιπόν στην στήλη αυτή, είτε είναι συνέντευξη κάποιου αξιόλογου ατόμου, είτε σχετικό άρθρο, είτε περιγραφή μιας κατάστασης ή απαντήσεις σε ερωτήματα δικά σας, να είστε σίγουροι-ες ότι είναι γεγονότα και μάλιστα αληθή. Αν πάλι ψάχνετε για λύση, απάντηση ή επεξήγηση σε θέμα σας, είτε προσωπικό είτε κάτι άλλο που πηγάζει εκ των έσω, μην διστάσετε να μου στείλετε τα μηνύματά σας. Εν αντιθέσει με ό,τι συμβατικό βλέπετε τριγύρω σας, τυγχάνει σαν «εναλλακτική» Persona να έχω ζήσει και να ζω ακόμα αληθινές φιλίες και σχέσεις που, όχι μόνο άντεξαν στην πάροδο του χρόνου αλλά με τον καιρό και τις εκτιμήσεις που έκανα, διατηρούνται αναλλοίωτες μέχρι και σήμερα. Όσες διαπροσωπικές μου σχέσεις δεν κράτησαν ή με πρόδωσαν (κατά τη γνώμη τους πάντα) ή απέτυχαν, έτυχε (και πέτυχε) με την στάση που κράτησα αλλά και με τις απαραίτητες εκτιμήσεις, κινήσεις και επιλογές συνανθρώπων,  όχι μόνο να βγω από πολύ δυσάρεστες καταστάσεις αλώβητη αλλά και να ηττηθούν θεαματικά όσοι-ες επιδίωξαν το κακό μου. Δεν πιστεύω ούτε 100% στο κάρμα και τη μοίρα, ούτε όμως αποδίδω τα πάντα σε δικές μας ενέργειες. Παντού και πάντα θα παίζει ρόλο τόσο η δράση μας όσο και ο παράγοντας τύχη.

Στις «Αναμνήσεις μιας Εναλλακτικής/Fetish Μούσας» μου, θα φιλοξενήσω την elite της εναλλακτικής και fetish σκηνής στην Ελλάδα, σε κάθε τομέα τέχνης (modeling, μουσική, lifestyle, φωτογραφία, performance acts, δημοσιογραφία κλπ.). Να είστε έτοιμοι λοιπόν για πολλές εκπλήξεις. Για κάποιους-ες ίσως και δυσάρεστες αν δεν μπορούν να αποδεχτούν την αλήθεια. Μπορεί να απουσιάζει φερ’ ειπείν το παρουσιαστικό του κοινότοπου λαϊκο-ποπ καλλιτέχνη (μιας και όλοι πλέον έχουν γίνει τραγουδιστές, δήθεν MC, σκυλο-rappers, διοργανωτές,  dj’s κ.ά.) και της κλασικής καγκούρισας χορεύτριας ή μοντέλου (με όλο αυτόν τον οίστρο που έχουν να το παίζουν ανταγωνιστικά sexy μεταξύ τους, σε βαθμό λύσσας). Άλλοι-ες πάλι ενδέχεται να θεωρήσουν ότι απουσιάζουν από μια τέτοια στήλη αλλά τι σημασία έχει πλέον, αφού πολλοί σχηματίζουν λάθος εντύπωση για το ίδιο τους το φαίνεσθαι, πόσο μάλλον για το είναι. Αν όμως υπάρξουν εξαιρέσεις σε πιο «mainstream» καλλιτέχνες ή δημόσια πρόσωπα, «του λαού», μην γελαστείτε. Ενδέχεται να έχουν αυτό το κάτι που δεν μπορεί ο μέσος νους να διακρίνει με τη μία. Πιο ενδιαφέροντα όμως θα είναι ορισμένα άρθρα που θα εξυμνούν καταστάσεις δημιουργώντας ανάμικτα συναισθήματα, γι’ αυτό, μείνετε συντονισμένοι, έχετε πολλά να ακούσετε/διαβάσετε…

5

Δε δύναμαι να ξέρω τι επιφυλάσσει το 2013 αλλά ευελπιστώ να είναι ευτυχισμένο και προσοδοφόρο για όσους από εμάς το αξίζουν. Όσο για μένα, όπως και κάθε χρόνο, ελπίζω να ξαναγεμίσει με πανέμορφες εμπειρίες και ταξίδια. Το μόνο που μου μένει κοιτώντας πίσω -μέχρι και σήμερα- είναι η παραδοχή πως, όταν ξεκίνησα την πορεία μου ως Zirconia, ήμουν εντελώς μόνη, μην έχοντας την παραμικρή ιδέα από πού και πώς να ξεκινήσω. Ένιωθα μόνο βαθειά επιθυμία για προσωπική έκφραση μέσα από την τέχνη και τη μουσική που με ενέπνεαν, ενώ η δίψα μου για εμπειρίες όλο και μεγάλωνε. Επιβραβεύτηκα για τη θέλησή μου με διάφορες γνωριμίες που κατά καιρούς έκανα μέσα από τις διαδρομές μου και, κυρίως με σπουδαίους ανθρώπους που, όχι απλά γνώρισα αλλά και που συνεχίζουν να πορεύονται μαζί μου, προς άγνωστο προορισμό. Κατά καιρούς όλο και κάπου ξαποσταίνω, όπου γεμίζω ενέργεια, θετική κι αναπόφευκτα και αρνητική. Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω και όλους αυτούς που πάλεψαν σκληρά ενάντια σε εμένα και στο έργο μου γιατί κι αυτοί με τη σειρά τους με όπλισαν με περισσότερο πείσμα και, άθελά τους με ενδυνάμωσαν. Είναι η αιώνια γκάφα των wanabe-haters, που όποτε σκάβουν το λάκκο μας κάνουν διαρκώς το ίδιο λάθος: Τον σκάβουν πολύ βαθύ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν μετά να βγουν οι ίδιοι από μέσα. Τους ευχαριστώ από καρδίας λοιπόν, γιατί εν αγνοία τους προσέφεραν στο έργο μου και σε αυτό που είμαι σήμερα. Ένα άτομο άνευ κόμπλεξ, με απροσμέτρητη αγάπη και λάμψη τριγύρω μου.

«Η επιτυχία είναι ένα ταξίδι κι όχι o προορισμός». Το ταξίδι αυτό συνεχίζεται. Σας ευχαριστώ όλους!

Συντάκτρια

 

6Zirconia Starfighter

 Website: www.zirconia-starfighter.com

E-mail: info@zirconia-starfighter.com

Myspace: www.myspace.com/tanyatreed

Twitter: www.twitter.com/Zirconia_Star

Tumblr: www.zirconiastarfighter.tumblr.com

Blogspot: www.zirconia-starfighter.blogspot.gr

Youtube: www.youtube.com/TanyaTreed

Google+: https://plus.google.com/110315562898020144861

Modelmayhem: http://www.modelmayhem.com/Zirconia

Δείτε εδώ την συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει η Zirconia Starfighter

 

 

Tags: , ,

 
 

 

 

Add a comment

required

required

optional


 
 
Read previous post:
Ήξερες ότι το ξέπλυμα χρήματος…

Την εποχή της ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική, η ιταλική μαφία είχε αναλάβει τη διακίνηση του παράνομου αλκοόλ. Τα κέρδη από τις...

Close