Συνέντευξη με τον Παύλο Γεωργιάδη (μέλος των Emerald Sun)

Σχετικά με τον Παύλο εκτός το ότι είναι μουσικός και γνωστή φυσιογνωμία στα περισσότερα μπαράκια της Θεσσαλονίκης, δεν έχω να αναφέρω κάτι. Παρά να προτείνω αν θέλετε να μάθετε και εσείς κάτι γι’αυτόν να συνεχίσετε να διαβάζετε την παρούσα συνέντευξη…

 

Παύλο να σε καλωσορίσουμε στο site μας και να πούμε ότι επιτέλους μετά από τόσο καιρό τελικά την κάνουμε αυτήν την κουβέντα. Που σε βρίσκουμε καλλιτεχνικά αυτόν τον καιρό;

Καλησπέρα και σε εσάς παιδιά. Πρώτα από όλα  να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία να κάνουμε αυτήν την ωραία (και πολύ φιλική) κουβέντα  και να σας δώσω συγχαρητήρια για το site και τις συνεντεύξεις που έχετε κάνει μέχρι τώρα. Θα τις χαρακτήριζα ως πολύ «επιτυχημένες».

Καλλιτεχνικά αυτόν τον καιρό βρίσκομαι σε έναν κουραστικό, θα έλεγα, αλλά πολύ όμορφο και γεμάτο (από κάθε άποψη) δρόμο καθώς είμαι μέλος στους EMERALD SUN (power metal) , στους GUILTY (hard και heavy rock) και θα συμμετέχω σε ένα musical  «Το Μαγαζάκι Του Τρόμου», του οποίου οι πρόβες έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό, και θα ανέβει καλώς εχόντων των πραγμάτων, τον Ιανουάριο στο θέατρο «Σοφούλη» .

 

Βασικά γιατί δεν γνωρίζεσαι λίγο με την παρέα μας; Πες μας μερικά λόγια για εσένα (σαν να έκανες βιντεάκι για να μπεις σε τηλεοπτικό reality)

Λοιπόν! Με λένε Παύλο Γεωργιάδη, είμαι μουσικός (τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω, χαχα!) κάποτε ήθελαν να με κάνουν γεωλόγο(!) , δεν σας αποκαλύπτω την ηλικία μου (!!!!) και ήρθα εδώ για να πάρω τα 150.000 ευρώ (!!!!!!!)

Με τους Emerald Sun τι λέει το όλο θέμα;

Οι EMERALD SUN είναι μια μπάντα που χαίρομαι που είμαι μέλος γιατί είναι από τις ελάχιστες φορές που βλέπω μια αντιμετώπιση όλων των μελών συνετή και σοβαρή προς την ΊΔΙΑ  την μπάντα (σαν ιδέα) και προς  ΈΝΑΝ κοινό στόχο.   Και επισημαίνω το «ΕΝΑΝ» γιατί είναι κοινό πρόβλημα στις περισσότερες μπάντες ότι στην αρχή επικρατεί ένας ενθουσιασμός που επισκιάζει τον χαρακτήρα και τα «θέλω» του κάθε μέλους, οδηγώντας βέβαια σε διαπληκτισμούς και στο… «η μπάντα έμεινε μια γλυκιά ανάμνηση»… Οπότε, για να ξαναγυρίσω στην ερώτηση σου, είμαστε 6 άτομα που βλέπουμε την πηγή και για να φτάσουμε ως εκεί, και να πιούμε το νερό της, ξέρουμε τι θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε. Το μόνο που ψάχνουμε ακόμα είναι το συντομότερο μονοπάτι το οποίο θα αποφασίσουμε ΌΛΟΙ μαζί ποιο θα είναι (χωρίς Leader of the band ή αφεντικά κ.λ.π.)

 

Περνάτε καλά έμαθα έτσι;

Μια λέξη αρκεί. S U P E R ! ! !  και αυτό κατ’εμέ συμβαίνει γιατί δουλεύουμε με τάχιστους ρυθμούς, όχι όμως και βιαστικά, κάνοντας,  βέβαια, σταθερά βήματα, και η ψυχολογία της μπάντας ειδικά μετά το 2ο δίσκο (Regeneration) βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και ολοένα και αυξάνεται! (βασικότεροι λόγοι οι πολλές και πολύ καλές κριτικές που έχουμε λάβει για τον δίσκο και το πολύ όμορφο vibe που δεχόμαστε από το κοινό στα live μας). Και πρέπει να αναφέρω τα δάκρυα από τα γέλια στις στιγμές χαλάρωσης.

Ποια είναι τα σχεδία αυτής της μπάντας για το μέλλον;

Προς το παρόν κοιτάζουμε τα 3 live που έρχονται και θα είναι στην Γερμανία. (22 Sep NECKARSULM – GLEIS 3 , 23 Sep NERSINGEN – ROCK´S, 24 Sep BAD FRIEDRICHSHALL – ROCKFABRIK).  Ιδιαίτερη χαρά μας δίνει το γεγονός  ότι η Γερμανία είναι και η «μητέρα» του power metal οπότε μας δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσουμε την δουλειά μας στους «ειδικούς» . Επίσης ετοιμάζουμε ένα Greek tour στο τέλος του Οκτώβρη του οποίου οι ημερομηνίες και οι χώροι των συναυλιών θα ανακοινωθούν σύντομα.

Κατά τα άλλα η σύνθεση των κομματιών για το 3ο album πάει πάρα πολύ καλά και ελπίζουμε στις αρχές του νέου ετους να είναι όλα έτοιμα για ηχογράφηση.Από εκεί και πέρα όπως σου είπα και προηγουμένως η μπάντα κοιτάει ψηλά και με ανεβασμένη ψυχολογία  είμαστε έτοιμοι να αρπάξουμε κάθε ευκαιρία που θα μας δωθεί στο κοντινό η μακρινό μέλλον.

 

Κάτι τέλειες μπότες που έχεις θα μου τις δανείσεις ποτέ, ή θα χρειαστεί να της κλέψω (μπορούμε να τις βάλουμε και έπαθλο σε διαγωνισμό μπύρας αν θέλεις);

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!! Δεν σου δανείζω τίποτα!! Αν θες θα σου κάνω δώρο τις ίδιες, αλλά αλυσίδες θα πας να βρεις μόνος σου!!!  Εννοείται πως διαγωνισμό μπύρας μαζί σου δεν βάζω γιατί μετά μάλλον σε βλέπω και με μπότες και με αυτοκίνητο και με 2-3 καινούριες κιθάρες!  Αφού στον τομέα μπύρα είσαι επικίνδυνος!!  Εγώ ακόμα για πρωινό πίνω γαλατάκι άσπρο και παχύ! Δεν σε φτάνω με τίποτα!

Με τα ωδεία τη γίνετε Παύλο; Έχουν κοπεί και από εκεί δουλείες φέτος;

Σίγουρα λόγω «κρίσης» τα πράγματα δεν είναι όσο καλά ήταν κάποτε. Παρ’όλα αυτά επειδή το θέμα «ωδείο» το ανάγω στην κατηγορία «γνώσης και μάθησης» θέλω να πιστεύω ότι ένας γονιός  δύσκολα  θα αρνηθεί στο παιδί του την ευκαιρία να μάθει ένα μουσικό όργανο.  Βέβαια η μουσική αντιμετωπίζεται (κακώς για εμένα) ως 3ης ή ακόμα 4ης κατηγορίας γνώση, (αν λάβουμε υπ’οψη μας τα «φροντιστηριακά μαθήματα για το σχολείο», τις ξένες γλώσσες και τα αθλήματα) πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα είναι και το 1ο πράγμα που θα κοπεί αν μια οικογένεια δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει οικονομικά.   Οπότε  αν η κρίση έχει χτυπήσει για τα καλά θέματα διασκέδασης ή υλικών αγαθών (π.χ. είδη ρουχισμού) πιστεύω ότι τα ωδεία κρατιούνται ακόμα σε καλό επίπεδο.

 

To ότι έχουμε γεμίσει με πολλά συγκροτήματα πως σου φαίνετε; Μήπως ήρθε η εποχή που πεθαίνουν τα μπουζούκια;

Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να ασχολούνται και να προσπαθούν να εκφραστούν μέσα από τη μουσική σε οποιονδήποτε βαθμό (διασκευές, προσωπικά τραγούδια, δισκογραφία)  και οποιασδήποτε ηλικίας.

Τα μπουζούκια για εμένα έχουν πεθάνει εδώ και καιρό.  Αυτό, διότι πλέον δεν είναι μπουζούκια. Είναι pop πρόγραμμα σε έναν τεράστιο χώρο συνεστίασης που κάποτε ήταν μπουζούκια και το μόνο που μένει να μας το θυμίζει αυτό είναι τα «Λέλουδα μανίτσαμ’» και το 2ωρο λαϊκό πρόγραμμα στη μέση της νύχτας. Βέβαια το τσιφτετέλι και το ζειμπέκικο δεν θα φύγει ποτέ από το αίμα του Έλληνα (και θα ήταν μεγάλο κρίμα να φύγει γιατί ότι και να κάνουμε είναι κομμάτι της ελληνικής παράδοσης) απλά ίσως περιοριστεί σε μέγεθος και «επιφανειακή μεγαλοζωία» και ξαναγυρίσει στα όμορφα και απλά κουτούκια.

Και για να ξαναγυρίσω στο πρώτο σκέλος της ερώτησης, τα πολλά συγκροτήματα πιστεύω είναι εν μέρει θέμα της παγκοσμιοποίησης της μουσικής και της εύκολης πρόσβασης του καθένα μας σε διαφορετικά μουσικά ακούσματα. Είναι πολύ εύκολο πλέον ο καθένας μας να βρει ένα είδος μουσικής που να τον  εκφράζει περισσότερο από άλλα και να δημιουργήσει ένα συγκρότημα με ομοϊδεάτες του που απλά θα ξεδίνουν μέσω της μουσικής ή θα πάνε και λίγο παραπέρα.

 

Πιστεύεις ότι η αγορά της Ελλάδας μπορεί να αντέξει τόσα συγκροτήματα;

Σίγουρα πάντως δεν πιστεύω ότι πρέπει να «κόψουμε» κάποια για να έχουν οι υπόλοιποι περισσότερες ευκαιρίες στην αγορά της Ελλάδας. ΧΑΧΑΧΑ! Εφόσον υπάρχουν αυτά τα συγκροτήματα και εμφανίζονται ζωντανά ή κάνουν δισκογραφία τότε υπάρχει και κόσμος που τα ακούει. Τώρα, αν φαίνεται ότι ένα συγκρότημα «κλέβει πελατεία» από ένα άλλο πιστεύω ότι εκείνη την ώρα και τα δύο συγκροτήματα συμβάλλουν στο να διαδοθεί το συγκεκριμένο στυλ και έτσι να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερο κοινό με την πάροδο του χρόνου.

 

Με την οικονομική κρίση που μας ήρθε σαν νέα κολεξιόν πιστεύεις ένα μαγαζί μπορεί να αντέξει να πληρώσει και μια μπάντα;

Το κακό με τα περισσότερα μαγαζιά της πόλης είναι ότι θεωρούν την μπάντα ως «ο κράχτης που θα φέρει τον κόσμο του και το μαγαζί θα κάνει την γερή μπάζα». Προσωπικά πιστεύω ότι ένα μαγαζί μπορεί να πληρώσει μια μπάντα αρκεί να έχουν συμφωνήσει σε μια λογική τιμή σύμφωνα με το συμφέρον και των δύο. Δεν είναι δυνατόν το μαγαζί να υπόσχεται ένα καλό μεροκάματο συνεχίζοντας να έχει ακριβό το ποτό του (με αποτέλεσμα να μην έχει κόσμο) και μετά να φταίει η μπάντα. Σε τέτοιες εποχές που ζούμε είναι ανόητο να περιμένεις να βγάλεις το κέρδος που έβγαζες κάποτε και αυτό κόβοντας λεφτά μόνο από τις μπάντες. Για εμένα το σοφότερο θα ήταν να πέσουν οι τιμές και των εξόδων (μπάντες , service , κ.λ.π.) αλλά και των εσόδων (φθηνό ποτό).  Σκοπός ,πιστεύω, δεν πρέπει να είναι να βγάλει ένα μαγαζί όσα έβγαζε κάποτε, αλλά να είναι γεμάτο και ο κόσμος να περνάει καλά. Έτσι θα κρατηθεί ζωντανό και τώρα και αργότερα.  Αυτό επιτυγχάνεται μόνο αν βάλουμε όλοι μας νερό στο κρασί μας και αν μαγαζί-υπάλληλοι-μπάντες έχουν μια καλή επαγγελματική σχέση μεταξύ τους.

 

Γιατί να έρθει κάποιος να σας δει (με όλες τις μπάντες που παίζεις) σε ένα live (κλασικά λόγο κρίσης) και να ξοδέψει έτσι τα λεφτά του; Τι δίνετε στον κόσμο;

Νομίζω ότι πλέον συναναστρέφομαι με καλούς μουσικούς  οπότε  ένας θεατής του live  θα δει ένα άρτια παιγμένο πρόγραμμα μουσικής. Από εκεί και πέρα αν είναι και fan του εκάστοτε είδους  θα περάσει καλά διότι θα ακούσει αγαπημένα του τραγούδια. Αυτό βέβαια το κάνουν και άλλες μπάντες αλλά δεν θα μπω σε συγκρίσεις τύπου «αυτοί κάνουν αυτό αλλά εμείς το άλλο καλύτερα κ.λ.π.»  Απλά θα πω ότι αυτό που κάνουμε το κάνουμε καλά, και το κοινό θα έχει 2 ή 3 ευχάριστες μουσικές ώρες.

 

Τι είναι rock n roll για σένα;

Τρόπος και φιλοσοφία ζωής. Ούτε μουσική ούτε ντύσιμο. Ή είσαι rock ‘n’ roll τύπος ή δεν είσαι.

Το κοινό είναι θερμό σε live σου;

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! Θέλεις να έρθεις στο τέλος ενός  live και να μετρήσουμε τα σουτιέν ;;;(!!!)

 

Η σημερινή μουσική πως σου φαίνεται;

Υποθέτω πως λέγοντας «σημερινή» αναφέρεσαι κυρίως στην pop και στη μουσική που ακούγεται στα ραδιόφωνα. Πιστεύω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της σημερινής μουσικής έχει έναν τελείως επιφανειακό χαρακτήρα και αποσκοπεί στο να χορεύει ο κόσμος και να έχει κατανάλωση το μαγαζί. Δεν το βρίσκω καθόλου κακό αυτό (σε ποιον άλλωστε δεν αρέσει να χορεύει να φλερτάρει και να ξεχνιέται από οτιδήποτε τον βασανίζει). Αυτό που πραγματικά με ενοχλεί όμως είναι το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου κάνει ΜΟΝΟ αυτό. Καλό το clubbing καλά τα μπουζούκια και τα R’n’B party, αλλά μια φορά ας πάμε και στο μέγαρο να ακούσουμε ένα κονσέρτο. Ας πάμε σε ένα μαγαζί να ακούσουμε μια καλή blues ή jazz μπάντα. Μπορεί στην αρχή να μας φανεί βαρετό και να μην καταλάβουμε τίποτα, αλλά ας κάνουμε τον κόπο να προσπαθήσουμε να μπούμε λίγο στο feel του καλλιτέχνη εκείνη τη στιγμή. Κάτι θέλει να μας πει! Ας προσπαθήσουμε να διευρύνουμε τα μουσικά μας όρια και θα διαπιστώσουμε πως φεύγοντας από το εν λόγω μέρος κάτι καλό θα έχουμε πάρει μαζί μας. (Μετά κερνάω σφηνάκια στα club !! ΧΑΧΑΧ!)

 

H σημερινή εποχή (μιας και το έχουμε το κάθε πέρσι και καλύτερα έτσι);

Νομίζω πως η εποχή φτιάχνει την μουσική και η μουσική αντικατοπτρίζει την εποχή. Οπότε η απάντηση μου είναι η ίδια με την προηγούμενη. Επικρατεί μια επιφανειακότητα στην ίδια μας τη ζωή. Ο καθένας τρέχει ασταμάτητα χωρίς να ξέρει ακριβώς τον λόγο, αγχώνεται για υλικά κυρίως πράγματα και νιώθω ότι δεν κοιτάμε να πλάσουμε τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα μας. (στον μόνο τομέα που ασχολούμαστε με τον εαυτό μας είναι η φυσική μας κατάσταση.)

 

Το ίντερνετ είναι ένας καλός τρόπος να προωθηθεί η δουλεία ενός μουσικού;

Το ίντερνετ προωθεί τη δουλεία του μουσικού πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι πέφτουν οι πωλήσεις των δίσκων, αλλά από την άλλη μπορεί κάποιος να γίνει γνωστότερος γρηγορότερα από παλιά με αποτέλεσμα να έχει π.χ. περισσότερες συναυλίες. Είναι μια τεράστια συζήτηση στην οποία ποτέ δεν θα βρεθεί σωστό και λάθος.

Βασικά έχεις κάποιο profile που μπορούμε να σε βρούμε;

προφίλ μου στο facebook.

Σύντομα θα ανεβάσω και ένα καλλιτεχνικό προφίλ για να μαθαίνονται τα μουσικά μου νέα από εκεί.

profile μου στο youtube

 

Οι μπάντες που παίζεις έχουν κάποια profile; Για δώσε μας μερικά links.

Emerald Sun

Emerld Sun

Επίσημη ιστοσελίδα των Emerald Sun.

•           http://www.myspace.com/emeraldsunband

•           http://www.reverbnation.com/emeraldsungr

http://www.facebook.com/pages/Guilty-The-Rock-band/198327516894337

 

Αν δεν τη κάναμε την κουβέντα μας από mail που θα ήθελες να βρισκόμασταν και φυσικά τι να πίναμε;

Σε γνωστό γυράδικο της πόλης και να πίνουμε ρετσίνα ξεροσφύρι 5 η ώρα το πρωί!!!

 

Με ποιο μήνυμα προς τους αναγνώστες του socialistas.gr θα ήθελες να τελειώσει η κουβέντα μας;

Αν είστε heavy, stay heavy! Αν είστε rock , keep on rocking in a free world!  Αλλά οτιδήποτε και να είστε να είστε πρώτα από όλα αληθινοί με τους εαυτούς σας και τον κόσμο γύρω σας!!

 
 
 

 

 

Add a comment

required

required

optional


 
 
Read previous post:
Ήξερες ότι το «Κόκκινο Κτίριο»…..

Το «Κόκκινο Σπίτι» ή αλλιώς «Μέγαρο Λόγγου» (απέναντι από το ναό της Αγίας Σοφίας) ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1926 και ολοκληρώθηκε...

Close