Ευλάβεια του Δημήτρη Βαβάτση

ο

Η ταινία «Ευλάβεια» είναι μια μικρού μήκους διάρκειας 15 λεπτών και δέκα δευτερολέπτων. Πρόκειται για μία ελληνική παραγωγή κινηματογραφιστών από την Θεσσαλονίκη. Τα γυρίσματα διήρκησαν λίγες μέρες με ένα χαμηλό budget.

Η πλοκή της ταινίας έχει ως εξής : Ένας δικαστικός και ένας ιερέας παίζουν ένα σαδιστικό παιχνίδι με θύμα έναν ζωντανό άνθρωπο. Ένα μακάβριο παιχνίδι σφαγής και τρόμου ξεκινά.

Συνολικά έχει επιλεγεί και έχει συμμετάσχει στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα σε πάνω από είκοσι πέντε φεστιβάλ και του εξωτερικού αλλά και της Ελλάδας. Έχει λάβει αρκετές διακρίσεις μεταξύ των οποίων Εύφημο μνεία στο φεστιβάλ ZedFestFilmFestival στο βόρειο Χόλιγουντ όπως το ίδιο επίσης και στο InternationalHorrorHotelFestival στο Cleveland. Επιπλέον έχει γίνει δεκτό και έχει παιχτεί στην Αργεντινή, την Νότιο Αφρική, Ισπανία, Γερμανία και σε διάφορα φεστιβάλ της Αμερικής όπως στην Ατλάντα –  AtlantaHorrorFilmFestivalHorrorquest και στο Σαν Ντιέγκο -HorribleImaginingsFilmFestivalSanDiego. Στην  Ελλάδα συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ μεταξύ των οποίων στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα στις «Νύχτες Πρεμιέρας» και σε στο 3 ο Ψηφιακό Φεστιβάλ Αθήνας με βραβείο στην σκηνογραφία όπως επίσης και στο Φεστιβάλ του Φανταστικού της Ένωσης Ελλήνων Σκηνοθετών με βράβευση επίσης στην  σκηνογραφία.

Τα είδη με τα οποία καταπιάνεται η ταινία είναι το splatter, exploitation,torture τα οποία είναι υποείδη του είδους του τρόμου (horrorfilm). Τα συγκεκριμένα είδη δεν είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένα στην Ελλάδα με αποτέλεσμα μια τέτοια προσπάθεια να αποτελεί κάτι το καινούριο και το νέο , σαν μια γνωριμία του ελληνικού κοινού προς τα συγκεκριμένα κινηματογραφικά ρεύματα τα οποία στο εξωτερικό βρίσκονται σε άνθηση.

Οι συντελεστές της ταινίας:Ηθοποιοί: Δημήτρης Δήμου, Νίκος Ταπλίδης,ΧρήστοςΝτόβας, Σωτήρης Γάκος,ΡήγαςΓιοβαννόπουλος

 

Διεύθυνση,σχεδιασμός, εκτέλεση παραγωγής: Γιάννης Σωτηρόπουλος, Άννα Οβακιμιάν,ΜάρηΚακαράτζη

Παραγωγή: Άρης Δεληγιαννίδης, Δημήτρης Βαβάτσης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ζωή Δαλάϊνα

Ειδικά εφφέ,χρωματική διόρθωση: Κώστας Καρύδας

Σκηνοθεσία:Δημήτρης Βαβάτσης

Σενάριο,μοντάζ:Άρης Δεληγιαννίδης

Hχητικόςσχεδιασμός,μίξη: Αδάμ Σιάγας

Μουσική επιμέλεια: Θάνος Ευθυμίου

Σκηνογραφία – Ενδυματολογία : Κατερίνα Κολλιοπούλου, Έλλη Ναλμπάντη

Ηχοληψία: Ειρήνη Καραγιάννη, Θανάσης Καφετζής

Καλλιτεχνική επιμέλεια:ΛωρέτταΜπαλατσούκα

Μακιγιαζ: Παναγιώτης Αντωνίου, Χριστίνα Μιτικάκη

Σκριπτ:Γιάννης Παπαδόπουλος

Βοηθός Φωτογραφίας :ΕυηρούλαΔούρου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Άρης Δεληγιαννίδης

 

Ο Δημήτρης Βαβάτσης είναι απόφοιτος της Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με ειδικότητα στη σκηνοθεσία. Έχει κάνει 4 μικρού μήκους ταινίες στο συγκεκριμένο είδος με συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ και πολλές διακρίσεις.

 

 

Tags: , , , , ,

 
 

 

 

Add a comment

required

required

optional


 
 
Read previous post:
Συνέντευξη με τους Destiny Heroes!

Ποια η δισκογραφική σας πορεία μέχρι στιγμής; Το 2012 κυκλοφόρησε το 1ο μας ep με τίτλο The Wait EP, το...

Close