Συνέντευξη με την Στέλλα Καραμπακάκη

DSC_6634_SnapseedΚαταρχήν, Στέλλα, γράφεις σωστά; Έκανες τα πρώτα σου βήματα στον χώρο το 2009 αν δεν κάνω λάθος με την έκδοση του πρώτου σου τότε βιβλίου με τίτλο «Οι Άντρες είναι σαν τα παπούτσια». Ακολούθησαν κι άλλα μετά;

Ναι, έχω κυκλοφορήσει άλλα τέσσερα βιβλία ως τώρα, με θέμα κυρίως τη σάτιρα.

Στα πρώτα ασχολήθηκα με τη σάτιρα των σχέσεων και του life style ενώ στο πιο πρόσφατο, που κυκλοφορεί με τον τίτλο «Το Μεγάλο Τζέρτζελο» ασχολήθηκα με την πολιτική σάτιρα.

 

Το Bitch Party που κάνεις σε συνεργασία με το Comedy Lab τι είναι και πώς προέκυψε;

Το Bitch Party είναι μια χιουμοριστική σειρά βίντεο που κάνουμε κάθε βδομάδα παρέα με τον Θάνο Λυμπερόπουλο που έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία και όλα τα γραφικά που το συνοδεύουν. Εγώ κάνω την παρουσίαση και γράφω το σενάριο/κείμενο. Είναι ουσιαστικά μια ιδέα που προέκυψε από την ανάγκη μου να γράψω κάτι λίγο διαφορετικό, να βγω «έξω» από το βιβλίο και να προσπαθήσω να δουλέψω κείμενα σε κάποια άλλη μορφή.

 

Κυκλοφόρησε μόλις ένα χιουμοριστικό κομμάτι που τραγουδάς παρέα με την Κατερίνα Τσάβαλου, ο «Πρίγκιπας Βάτραχος». Μίλησε μας λίγο για αυτό!

Το κομμάτι αυτό είναι το πρώτο από μία σειρά χιουμοριστικών ντουέτων που ετοιμάζουμε παρέα με γνωστούς καλλιτέχνες. Είναι ένα project που αποτελεί κατά κάποιο τρόπο συνέχεια του Bitch Party και μου αρέσει πάρα πάρα πολύ.

Είναι το πρώτο σου βήμα στον χώρο της μουσικής αυτό και πιο συγκεκριμένα στο τραγούδι;

Όχι, δεν είναι. Είναι το πρώτο μου βήμα όσον αφορά τον χιουμοριστικό στίχο. Αλλιώς ασχολούμαι χρόνια με τη μουσική, έχω φοιτήσει σε μουσικό σχολείο και περάσει πολλά πολλά χρόνια σε ωδεία κάνοντας κλασικό πιάνο.

Φέτος κυκλοφόρησε ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος με μελοποιημένα ποιήματα μου από τη Phonographic Society Records. Για ένα από τα κομμάτια του δίσκου, το «Η πιστή Πηνελόπη» έχουμε κάνει και βίντεο κλιπ το οποίο βγήκε πολύ πρόσφατα. Είναι ένας δίσκος σε εντελώς διαφορετικό ύφος από αυτά που ετοιμάζουμε τώρα, που απλά είχε μείνει για αρκετό καιρό στο συρτάρι.

Με τον χώρο του βιβλίου ασχολείσαι ακόμη; Ετοιμάζεις κάτι νέο;

Ναι, βέβαια! Αυτή την περίοδο ασχολούμαι κυρίως με επιμέλειες βιβλίων και αξιολόγηση κειμένων, καθώς είμαι υπεύθυνη εκδόσεων σε έναν νέο εκδοτικό οίκο, τη Phonographic Society Books. Οπότε δεν γράφω η ίδια κάτι νέο, αλλά έχω τη χαρά να δουλεύω παρέα με νέους συγγραφείς τα δικά τους κείμενα, κάτι που νομίζω πως είναι εξίσου δημιουργικό.

 

Από όλα αυτά που κάνεις τι σε εκφράζει τελικά περισσότερο; Τι θα έλεγες ότι είσαι δηλαδή;

Σίγουρα αυτό που με εκφράζει περισσότερο και κάνω καλύτερα από όλα είναι να γράφω. Και όλα τα άλλα όμως από εκεί προκύπτουν πάνω κάτω και γύρω από τη γραφή περιστρέφονται. Ακόμα και η παρουσίαση του Bitch Party και το τραγούδι σχετίζονται με δικά μου κείμενα και δικούς μου στίχους. Δεν είμαι ας πούμε τραγουδίστρια. Δύσκολα θα έπαιρνα ένα κομμάτι που έχει γράψει κάποιος άλλος για να το τραγουδήσω.

 

Το κλίμα της εποχής πιστεύεις ότι ευνοεί τέτοιες δραστηριότητες; Υπάρχει δηλαδή στροφή προς τις τέχνες και το καινούργιο λόγω της κρίσης;

Δεν θα το έλεγα. Δεν νομίζω δηλαδή πως υπάρχουν καλύτερες συνθήκες ή καλύτερη αποδοχή. Το αντίθετο μάλλον. Ίσως απλά κάποιες εναλλακτικές μορφές έκφρασης και κάποια νέα πράγματα να μπορέσουν να βρουν λίγο καλύτερα περιθώρια ανάπτυξης στο μέλλον, αφού είναι ξεκάθαρο πως ο παλιός τρόπος λειτουργίας των πραγμάτων, ακόμα και στον καλλιτεχνικό χώρο, καταρρέει.

Για μια ελπίδα ζούμε! (γέλια)

 

Tags: , , , , , , , , , ,

 
 

About the author

Εμπνευστής και Ιδρυτής της παρούσας ιστοσελίδας! Καλώς ήρθατε! Μη διστάσετε να στείλετε ό,τι απορία ή σχόλιο έχετε με ένα απλό μήνυμα ή αφήνοντας κάποιο σχόλιο! Καλή σας διαμονή στο SociaListaS.gr!

More posts by | Visit the site of MpizeL Os

 

 

 

Add a comment

required

required

optional


 
 
Read previous post:
Συνέντευξη με τον Νικόλα Καραναστάση!

Νικόλα καλώς ήρθες στους SociaListaS! Μόλις κυκλοφόρησαν «Τα Σταράκια», η πρώτη σου δισκογραφική δουλειά. Πες μας λίγα λόγια γι’ αυτό...

Close