Συνέντευξη με τον Νικόλα Καραναστάση!

Nikolas Karanastasis (digital single cover).Νικόλα καλώς ήρθες στους SociaListaS!
Μόλις κυκλοφόρησαν «Τα Σταράκια», η πρώτη σου δισκογραφική δουλειά. Πες μας λίγα λόγια γι’ αυτό το τραγούδι… ποια ήταν η εμπνευσή σου για τη δημιουργία του?

Καλώς σας βρήκα και χαίρομαι ιδιαίτερα που μιλάω μαζί σας!
«Τα σταράκια» λοιπόν…
Πάντα μου άρεσε να αποτυπώνω στο χαρτί εικόνες της καθημερινότητας. Ο κόσμος μας θα ήτανε διαφορετικός αν ο καθένας έγραφε τις σκέψεις του σε ένα λευκό χαρτί, ακόμη και αν δεν το διάβαζε ποτέ κανείς. Αυτό ακριβώς είναι και το συγκεκριμένο κομμάτι. Μία τυχαία συνάντηση… Μια δυνατή στιγμή… Μια όμορφη συζήτηση… Η  εικόνα ενός αγαπημένου προσώπου μια ανοιξιάτικη μέρα στο κεντρο της πόλης.


Τι σε ώθησε να ασχοληθείς με την μουσική?

Ένας έρωτας… όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, όλα τα πράγματα γύρω μου τα καθόριζε ένας έρωτας… Η  μουσική ήταν, είναι και θα παραμείνει ο πρώτος έρωτας. Εκείνος που μας κρατάει σφιχτά δεμένους. Εκεί που καταλήγουμε πάντα στα όμορφα ή στα ζόρια μας.

 
Τι είναι εκείνο που σε ορίζει καλλιτεχνικά?

Μμμ δύσκολη ερώτηση… αποφεύγω γενικώς τις ταμπέλες. Δεν θα έβαζα καμία ταμπέλα στην τέχνη. Θα έλεγα ίσως πως προσπαθώ να ακολουθώ το σήμερα. Προσπαθώ να βγάλω το μέσα μου και ίσως στα τραγούδια μου βγαίνουν τελικά όσα στην πραγματικότητα δεν τόλμησα ποτέ να πώ.

 
Ποιους καλλιτέχνες θαυμάζεις και αποτελούν για σένα σημείο αναφοράς?
Σίγουρα ανήκω κι εγώ στην γενιά που μεγάλωσε με Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά και δίσκους του Παύλου Σιδηρόπουλου. Θεωρώ μεγάλο κεφάλαιο για το σήμερα τις μουσικές του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Έχει καταφέρει να ενώσει το χθες με το σήμερα, δίνοντας μια νέα προοπτική εξερεύνησης της παράδοσής μας που κατά την γνώμη μου έχει ακόμα πολλά να μας δώσει. Είναι μαγικός ο τρόπος που ενώνει το ηπειρώτικο μοιρολόι με ηλεκτρικούς ήχους της Δύσης και το αντίστροφο.

 

Υπάρχουν τραγούδια ή καλλιτέχνες που να ακούς αυτή την περίοδο και να έχεις ενθουσιαστεί μαζί τους?
Έχω κολλήσει τελευταία με το «Διακριτικά» της Ευσταθίας… δεν ξέρω μου βγάζει κάτι αυτό το τραγούδι…

 
Η Ελλάδα της κρίσης νιώθεις ότι μπορεί να δώσει ευκαιρίες για να αναδειχθούν νέοι καλλιτέχνες και νέες ιδέες? Το τραγουδιστικό μας τοπίο πως το βλέπεις σήμερα?

Η κρίση γεννά ευκαιρίες. Τώρα είναι η  κατάλληλη στιγμή να σηκωθούμε από τον καναπέ μας και να καταλάβουμε πως τίποτα δε μας χαρίζεται. Χαίρομαι όταν βλέπω νέες παραστάσεις από ομαδικούς θιάσους φτιαγμένες με μεράκι και αγάπη. Χαίρομαι όταν βλέπω μουσικούς να επιλέγουν μικρότερους χώρους για τα live τους. Η  κρίση είναι μια καλή ευκαιρία να αφήσουμε πίσω εγωισμούς και προκαταλήψεις και να προχωρήσουμε μπροστά σε έναν νέο, σε εισαγωγικά πάντα, διαφωτισμό σε όλα τα πράγματα. Από την τέχνη ως την καθημερινότητά μας. Υπάρχουν χιλιάδες νέοι καλλιτέχνες εκεί έξω που έχουν να δώσουν πολλά. Ας τους ανακαλύψουμε!
Εύχομαι η κρίση να μας κατεβάσει επιτέλους από τα τραπέζια των σκυλάδικων.

 
Η παγκόσμια βιομηχανία της μουσικής αλλάζει. Η ευκολία και η ταχύτητα του internet έχουν πολλαπλασιάσει τον ανταγωνισμό αλλά ταυτόχρονα και τις ευκαιρίες για έναν νέο καλλιτέχνη. Ποιες είναι οι δικές σου σκέψεις γι’ αυτό?

Ο ανταγωνισμός πάντα σε οδηγεί στο καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι υπέροχο το συναίσθημα αν το σκεφτείς πως μια ιδέα σου, μια σκέψη σου, ένα σου τραγούδι μπορεί να ταξιδέψει μέσω του διαδικτύου οπουδήποτε στον κόσμο. Το όνειρα της διεθνούς καριέρας που λέγανε οι παλαιότεροι, τώρα γίνεται απλά με το πάτημα ενός κουμπιού. Οποιοσδήποτε μπορεί να ανεβάσει μια δημιουργία του στο διαδίκτυο και με λίγη τύχη να έχει την ανταπόκριση που ονειρεύεται. Βέβαια δεν σας κρύβω πως με έχει κουράσει ο πόλεμος των views. Κατά την γνώμη μου η επιτυχία μιας δημιουργίας είναι το πόσο αντέχει στο χρόνο και όχι τα πόσα likes θα καταφέρει να μαζέψει.

Nikolas Karanastasis photo

Πιστεύεις ότι η Τέχνη είναι μια σημαντική οδός διαφυγής από τη σύγχρονη πραγματικότητα;

Η Τέχνη είναι ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι, κομμάτι της πραγματικότητας και όχι διαφυγή.
Η αρχή και το τέλος της καθημερινότητάς μας. Είναι εξάλλου για μένα ο μόνος τρόπος να σπάσεις το τείχος του χρόνου. Σκεφτείτε πόσα μεγάλα έργα τέχνης το έχουν καταφέρει αυτό…
Δείτε ας πούμε μια μουσική του Χατζιδάκι… όσα χρόνια και αν περάσουν θα είναι για πάντα εδώ.. κομμάτι της καθημερινότητάς μας υποσυνείδητα και όχι διαφυγή από την πραγματικότητα.

 

 

Ποια εσωτερική ικανοποίηση θα ήθελες να ζήσεις στην καλλιτεχνική πορεία σου?

Περιμένω πως και πως τα live μου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση απο την επαφή με τον κόσμο. Ζω για αυτές τις στιγμές. Για την κάθε στιγμή ξεχωριστά.

 

 

Ποιά είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά του χαρακτήρα σου? Ποιο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας σου θεωρείς ιδιαίτερο και πολύτιμο?
Μιλάω πολύ και αυτό δεν είναι πάντοτε καλό (γέλια)

Απο την άλλη τολμώ να είμαι πάντοτε ο εαυτός μου και αυτό το θεωρώ πολύτιμο και ειλικρινές.

 

 

Είσαι fan των social media; Αν ναι, πού μπορεί να σε βρει και να σε διαβάσεις κανείς?
Αν κάποιος τράβαγε την πρίζα ξαφνικά νιώθω ότι δε θα υπάρχω την επόμενη. Θα με βρείς πάντοτε με ένα tablet ή ένα κινητό στο χέρι. Λατρεύω να επικοινωνώ μέσα απο τα social media και συνήθως απαντώ σε όλους μέσα απο τις σελίδες μου:
Facebook: https://m.facebook.com/karanastasisn/
instagram: karanastasisnikolas
twitter: karanastasisn

 
Τι περιμένουμε από εσένα στο άμεσο μέλλον? Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδιά σου?
Είμαστε στα σκαριά για το πρώτο μου album απο την 14music και μια σειρά απο live που θα ακολουθήσουν.

 
Κλείνοντας την κουβέντα μας, θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους αναγνώστες μας?
Αγάπη ολούθε και ανάσες ενωμένες!!!

 

Tags: , , , , , ,

 
 

About the author

Εμπνευστής και Ιδρυτής της παρούσας ιστοσελίδας! Καλώς ήρθατε! Μη διστάσετε να στείλετε ό,τι απορία ή σχόλιο έχετε με ένα απλό μήνυμα ή αφήνοντας κάποιο σχόλιο! Καλή σας διαμονή στο SociaListaS.gr!

More posts by | Visit the site of MpizeL Os

 

 

 

Add a comment

required

required

optional


 
 
Read previous post:
Μπλε – «κοίτα» (νέο single)

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται από τότε που δημιουργήθηκαν οι ΜΠΛΕ και εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην ελληνική δισκογραφία... Με αφορμή τα...

Close