Συνέντευξη με τον Van Ripper

ΠΕΤΡΟΣ VAN RIPPERΠότε ανακάλυψες ότι θέλεις να ασχοληθείς με την Μουσική;

Από τότε που ξέρω τον εαυτό μου ασχολούμαι με τη μουσική και γράφω στίχους.

 

Τελευταία δισκογραφική σου δουλειά «Ο Θεός είναι ξηγημένο παλικάρι». Πες μας τι θα ακούσουμε και πώς προέκυψε αυτός ο τίτλος;

Σ όλες μου τις δουλειές επίτηδες δεν ακολουθώ μια συγκεκριμένη μουσική μανιέρα αλλά πειραματίζομαι με διαφορετικούς ήχους σε κάθε κομμάτι. Στο 4ο αυτό άλμπουμ συνυπάρχει το ρεμπέτικο με τη κλασσική μουσική, το χέβυ ροκ με τη πανκ, η αρχαία ελληνική γλώσσα με τη σύγχρονη. Ο τίτλος απλά εκφράζει την άποψή μου για τον Θεό. Αν υπάρχει, το τελευταίο που τον ενδιαφέρει είναι αν πιστεύουμε ή όχι σ Αυτόν.

CD COVER

Πώς θα ήθελες να σε προσεγγίζουν οι ακροατές σου ακούγοντας τα κομμάτια σου;

Γράφω για να μοιραστώ τις απόψεις μου για να κοινοποιήσω τα μηνύματά μου για να νιώσουν κάποιοι άνθρωποι πως δεν είναι μόνοι τους και πως υπάρχουν κι άλλοι που σκέφτονται σαν κι αυτούς. Γράφω για ν απολαύσει ο ακροατής τους ήχους απ τη μουσική μου.

 

Στην μουσική ποια στοιχεία σε γοητεύουν ;

Να συνδυάζω το πρωτοποριακό με το παραδοσιακό. Είμαι εντελώς απροκατάληπτος με τον ήχο και ψάχνομαι διαρκώς.

 

Το τραγουδιστικό μας τοπίο, αντίστοιχα, πως το βλέπεις σήμερα;

Μια χαρά το βλέπω τώρα που δεν υπάρχουν πια δισκογραφικές κι επικρατεί απόλυτη ελευθερία στα μέσα προβολής. Το θέμα δεν είναι να σε δουν εκατομμύρια. Το θέμα είναι ότι πια ο ανταγωνισμός είναι αξιοκρατικός. Θ αργήσει βέβαια πολύ να το ενστερνισθεί ο ακροατής.

Ποιους καλλιτέχνες θαυμάζεις και είναι για σένα σημείο αναφοράς;

Καταρχήν ο Χατζιδάκης και οι Τρύπες από ελληνική σκηνή κι από τους έξω όλα τα γκρουπ του Σιάτλ αλλά κι ο Φαμπρίτσιο Ντε Αντρέ.

 

Καριέρα μπορούν να κάνουν σήμερα τα νέα παιδιά στην δισκογραφία όπως είναι στις μέρες μας;

Καριέρα? Αν είναι για λεφτά, το βλέπω χλωμό. Αν εννοείς αναγνωρισημότητα είναι και θέμα τύχης αλλά και παιδείας ακροατών.

 

Πιστεύεις ότι η τέχνη είναι μια σημαντική οδός διαφυγής από τη σύγχρονη πραγματικότητα;

Η τέχνη δεν είναι διαφυγή. Είναι αποστολή, είναι έκφραση κι αντανάκλαση της πραγματικότητας και δεν έχει σημασία αν κανείς την εκφράζει ρεαλιστικά, παραβολικά ή αφηρημένα.

VAN RIPPER

Για τα τελευταία πολιτικά γεγονότα στη χώρα μας ποια είναι η άποψη σου;

Επιβεβαιώνεται περίτρανα πόσο άκριτοι επιφανειακοί, επιπόλαιοι κι ατομιστές είναι οι ψηφοφόροι αυτής της χώρας. Η νεολαία παραμένει το πιο συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας. Οπότε δεν υπάρχει φως.

 

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να μας πείς που μπορεί κάποιος να ενημερώνεται για τις δραστηριότητες σου;

Μέσα από τους λογαριασμούς μου στο facebook και στο twitter.

 

Σ’ ευχαριστούμε, Van Ripper!

 

Tags: , , , , ,

 
 

About the author

Εμπνευστής και Ιδρυτής της παρούσας ιστοσελίδας! Καλώς ήρθατε! Μη διστάσετε να στείλετε ό,τι απορία ή σχόλιο έχετε με ένα απλό μήνυμα ή αφήνοντας κάποιο σχόλιο! Καλή σας διαμονή στο SociaListaS.gr!

More posts by | Visit the site of MpizeL Os

 

 

 

Add a comment

required

required

optional


 
 
Read previous post:
Συνέντευξη με τον NIKITA

Tο “Back to life”  αποτελεί την τρίτη σου δισκογραφική δουλειά. Πες μας λίγα λόγια. Πόσα τραγούδια περιέχει; Το Album περιέχει...

Close