Τα μάθαμε λάθος-Καιρός να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα που μάθαμε λάθος στο σχολείο

o

1) Ο Αϊνστάιν ήταν κακός μαθητής Χρόνια τώρα μεγαλώσαμε με την πεποίθηση ότι ο νομπελίστας φυσικός δεν τα κατάφερνε καλά στο σχολείο.

Στην πραγματικότητα τα πήγαινε πολύ καλά, ιδιαίτερα στη φυσική και τα μαθηματικά!

2) Στα ποντίκια αρέσει το τυρί.

Στα ποντίκια αρέσουν βασικά οι τροφές που είναι πλούσιες σε σάκχαρα όπως επίσης το φυστικοβούτυρο και τα δημητριακά. Το τυρί το έχουν για μετά…….

3) Ο Ναπολέων ήταν κοντός.

Στην πραγματικότητα είχε ύψος περίπου 1,70 μέτρα, που ήταν το μέσο ύψος για την εποχή του. [Τι να πει ο Prince και η Madonna που είναι 1,60]

4) Ο Τόμας Έντισον ανακάλυψε τον ηλεκτρικό λαμπτήρα.

Ο Έντισον ανακάλυψε πολλά πράγματα αλλά ο ηλεκτρικός λαμπτήρας δεν είναι ένα από αυτά. Στην πραγματικότητα ανακάλυψε τον ηλεκτρικό λαμπτήρα σχεδόν ταυτόχρονα με το Βρετανό Τζόζεφ Σουάν, στον οποίο ανήκει η πατρότητα της εφεύρεσης.

5) Ο άνθρωπος προέρχεται από τον πίθηκο.

Ο Δαρβίνος δεν είπε ακριβώς αυτό, αν και οι περισσότεροι αυτό του χρεώνουμε. Εκείνο που υποστήριξε ο Δαρβίνος ήταν ότι οι πίθηκοι, οι χιμπατζήδες και ο άνθρωπος είχαμε τον ίδιο πρόγονο πριν από πολλά πολλά χρόνια.

6) Οι Βίκιγκς είχαν κράνη με κέρατα.

Οι Βίκιγκς ενταφιαζόταν μεζί με τα κράνη τους και τα κέρατα που χρησιμοποιούσαν σαν ποτηρι για να πίνουν. Όταν ανακαλύφθηκαν οι πρώτοι τάφοι θεωρήθηκε λανθασμένα ότι είχαν κράνη με κέρατα.

7) Ο Κολόμβος πίστευε ότι η Γη είναι επίπεδη.

Μπορεί να μη γνώριζε πόσο μεγάλη είναι η Γη, αλλά σίγουρα δεν ανησυχούσε μήπως πέσει στο κενό όταν θα φτάσει στην άκρη της.

8) Διαφορετικά σημεία της γλώσσας αναγνωρίζουν διαφορετικές γεύσεις.

Πράγματι έχουμε διαφορετικούς αισθητήρες σε διαφορετικά σημεία της γλώσσας αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι χωρισμένη σε διακριτές περιοχές. (Ο διαχωρισμός έγινε κυρίως για την ευκολία διδασκαλίας).

 
 
 

About the author

More posts by

 

 

 

Add a comment

required

required

optional


 
 
Read previous post:
Λέω ΝΑΙ στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ προϊόντα!

Μην ξεχνάτε ότι η ελληνική αγορά χρειάζεται την στήριξή μας ΤΩΡΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ. ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τα καταστήματα...

Close