Μια πόλη… παραμύθι

kouklistikipoli3

Είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις της Βαυαρίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τάουμπερ, η οποία διατηρεί μέχρι σήμερα αναλλοίωτο τον παραδοσιακό της χαρακτήρα, καθώς όλα καταδεικνύουν ότι ο χρόνος στο Ρότενμπουργκ σταμάτησε στο Μεσαίωνα! Το όνομά της σημαίνει «κόκκινο φρούριο», λόγω του κόκκινου χρώματος στις σκεπές των κτιρίων, ενώ οι περισσότερες κατοικίες και τα καταστήματα χρονολογούνται από το 1560.

Ο Μεσαίωνας… βρίσκεται εδώ σε κάθε λεπτομέρεια. Τα τείχη, η παλιά αγορά της πόλης, οι πλατείες με τις μεγάλες κρήνες, το δημαρχείο, όλα τα ιστορικά σημεία του Ρότενμπουργκ αποπνέουν τη μαγεία μιας άλλης εποχής.
Όσο για τα σπίτια; Αυτά είναι που κερδίζουν στα… σημεία, κλέβοντας τα βλέμματα! Μικρά «παραμυθόσπιτα», με κόκκινες οροφές και πολύχρωμα παραθυρόφυλλα, ξεχωρίζουν για τη «μεσαιωνική» τους διακόσμηση με μεταλλικές και ξύλινες λεπτομέρειες, αλλά και για τα μικρά μπαλκονάκια τους, που είναι ανθισμένα όλο το χρόνο! Το… μεσαιωνικό τοπίο έρχονται να συμπληρώσουν οι άμαξες που συναντά κανείς στις πλατείες, αφού μια ρομαντική βόλτα στα πλακόστρωτα σοκάκια του Ρότενμπουργκ επιβάλλεται, και με το παραπάνω!
Και απ’ ότι θα δείτε στις φωτογραφίες όλα είναι συντηρημένα και αισθητικά άψογα!

kouklistikipoli1

kouklistikipoli2

kouklistikipoli7

kouklistikipoli5

kouklistikipoli4

kouklistikipoli10

kouklistikipoli11

kouklistikipoli13

kouklistikipolibest

 

 
 
 

About the author

More posts by

 

 

 

Add a comment

required

required

optional


 
 
Read previous post:
O ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ ανέδειξε το πρόβλημα με τον Αιγυπτιακό αρχαιολογικό χώρο

Τη δική του απάντηση μέσα από την επίσημη σελίδα του στο facebook, έδωσε ο Ηλίας Ψινάκης για τη μήνυση που...

Close